מה זה חצ'אפורי
חצ'אפורי הוא מאפה גאורגי מסורתי המורכב מלחם במילוי גבינה שנאפה בתנור. הוא עשוי בדרך כלל עם
שילוב של גבינה, ביצים וחמאה, ולעתים קרובות מוגש עם מגוון תוספות כמו שמנת חמוצה, עשבי תיבול
ותבלינים. הבצק עשוי בדרך כלל עם שמרים וניתן לאפות אותו או לטגן. חצ'אפורי הוא מאכל פופולרי
בג'ורג'יה ומוגש לרוב כמתאבן או כמנה עיקרית. חצ'אפורי נחשב למאכל פופולרי במדינות רבות באזור
הקווקז, כולל ארמניה, אזרבייג'ן ורוסיה. הוא פופולרי גם במדינות אחרות במזרח אירופה, כמו אוקראינה,
מולדובה ורומניה. בשנים האחרונות הוא הפך לפופולרי יותר ויותר בארצות הברית, קנדה ומדינות
מערביות אחרות.
כדי להכין חצ'אפורי מסורתי, תצטרכו להתחיל בחימום התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
רכיבים להכנת חצ'אפורי מסורתי
- 1/2 ק"ג קמח רגיל
- 1 כפית שמריםיבשים פעילים.
- 1.5 כפיות סוכר.
- 1 כפית מלח.
- כוס מים 1 ורבע חמים.
- 2 סוגי גבינה לפי טעמכם.
- חלמוני ביצה לפי כמות יחידות הבצק אחד לכל מנה.
אופן ההכנה של החצ'אפורי המסורתי
לאחר שחיממתם את התנור , אתם יוצקים בקערה גדולה, ½ כוס קמח רגיל, 1 כפית שמרים יבשים
פעילים, 1.5 כפיות סוכר, 1 כפית מלח ו¼ כוס מים חמים וערבבו עד לאיחוד העיסה.
לאחר מכן, ללוש את הבצק במשך 8 דקות ואז לתת לו לנוח בקערה מכוסה במטלית לחה למשך
30 דקות.
לאחר 30 דקות, מרדדים את הבצק לצורה סירה ומניחים אותו על תבנית משומנת קלות.
יוצרים שקע בדמוי במרכז וממלאים אותו בגבינה לפי טעמכם.
יש המוסיפים חלמון ביצה (הצהוב של הביצה על הגבינה) את מפזרים מעט שומשום על הבצק.
ומכניסים לתנור.
אופן האפיה של החצ'אפורי המסורתי
מניחים נייר אפיה על מגש ואחר כך את את הצ'אפורי מכניסים לתנור ואופים בחום של
200 מעלות במשך כ-20 דקות, או עד שהקרום מזהיב.
אחר כך להוציא מהתנור להניח מספר דקות שיתקרר מעט, ולאכול חם וטעים.
בתיאבון!