גיאורגיה עכשיו

תוכן עניינים

דברים לעשות בטביליסי

אז איפה כדאי לבקר בטביליסי ?

יש המון דברים לעשות בטביליסי! אתם יכולים לבלות את היום בחקר העיר העתיקה, ביקור במונומנטים היסטוריים, או לטייל לאורך גדות נהר Mtkvari. למי שמחפשים הרפתקה פעילה, יש שפע של מסלולי הליכה ורכיבה על אופניים, כמו גם מספר פעילויות מים ליהנות. אם אתם מחפשים משהו יותר תרבותי, תוכלו לבקר באחד מהמוזיאונים או הגלריות הרבים, או לסייר בכנסיות העתיקות בעיר. ואם אתם מחפשים קצת חיי לילה, יש הרבה ברים ומועדונים שאפשר לבלות בהם.

 

הכנו עבורכם רשימה של דברים שאפשר לעשות בטביליסי ומקווה שתפיקו את המרב.

 

1. מבצר נריקלה (Narikala)

מבצר נריקלה היא טירה עתיקה הממוקמת במרכז טביליסי, בירת גאורגיה. זה הוא מבנה שנבנה במאה ה-4 לספירה ושימש מאז במשך מאות שנים כמקום הגנה חשוב לתושבי טביליסי. מבצר נריקלה נבנה במקור כדי להגן על טביליסי מפני פולשים זרים, וכדי לשמש בסיס פעולות להגנה מפני כל התקפות. הוא גם סיפק נקודת תצפית והגנה אסטרטגית ממרומי העיר…

להמשך קריאה ◄

2. הר המטאצמינדה, (Mount Metazminda)

הר המטאצמינדה השוכן בבירת גאורגיה טביליסי, ממוקמם בחלקה המערבי של  מרכז העיר, הוא עמדת תצפית פנורמית מדהימה על טביליסי. הוא הפסגה הגבוהה ביותר, ונמצא בגובה של 722 מטר מעל פני הים. הר המטאצמינדה הוא חלק חשוב מטביליסי ומההיסטוריה שלה. זהו ההר הגבוה ביותר בעיר, הוא ממוקם קרוב למרכז העיר וניתן לראות אותו ממקומות רבים ברחבי טביליסי…

להמשך קריאה ◄

3. פסל אימא גאורגיה

פסל האם גאורגיה הוא אנדרטה אייקונית מפוארת הממוקמת בטביליסי בירת גאורגיה. הוא נבנה בשנת 1958 על ידי הפסל הגיאורגי הנערץ אלגוג'ה אמשוקלי (שזכה בפרס שוטה רוסתוולי על פסל זה בשנת 1966), לכבוד 1500 שנה להיווסדה של טביליסי…

 להמשך קריאה ◄

4. כנסיית השילוש הקדוש (קטדרלת סמבה)

קתדרלת השילוש הקדוש או כפי שהיא מכונה קתדרלת סימבה (Tsminda Sameba) הוא בניין איקוני בטביליסי, בירת גאורגיה. ממוקם על ראש גבעה המשקיפה על העיר, הוא עומד כסמל של אמונה ותרבות גאורגית אורתודוכסית. הבניין עשוי מגרניט ואבן גיר ויש לו חמש קומות עם מדרגות המובילות לכניסה הראשית שלו…

 להמשך קריאה ◄

5. ככר החירות  של טביליסי

עד 1801, השטח של כיכר החירות היה פרבר של העיר ונקרא גארטובאני. עצי הסקה הובאו למקום הזה מכפרים ליד טביליסי, לכן המקומיים קראו לזה כיכר עצי הסקה. בתקופה שלאחר מכן בנה הממשל הרוסי את מפקדת הצבא הקווקזי בפינת הכיכר, ומקום זה שונה לכיכר המפקדה. השם הרשמי הראשון של הכיכר נקרא "פסקביץ'-ירוואן", ובשנת 1917 שונה שמה לכיכר…

להמשך קריאה ◄

6. שדרות רחוב רוסתוולי

שדרות רוסתוולי היא שדרה מרכזית בטביליסי, בירת גאורגיה. הוא עובר מכיכר החירות וחוצה את העיר העתיקה. הוא עטור ציוני דרך מעניינים רבים, כולל המוזיאון הלאומי של גאורגיה, הספרייה הלאומית, הגלריה הלאומית, תיאטרון רוסתוולי, תיאטרון האופרה והבלט הממלכתי. עוד תוכלו למצוא בשדרה חנויות המציעות מזכרות ופריטים אחרים…

להמשך קריאה ◄

7. העיר העתיקה של טביליסי

העיר העתיקה של טביליסי נוסדה במאה ה-5 לספירה על ידי וואכטנג גורגסלי, שליט גאורגיה באותה תקופה. גורגסלי קרא לעיר טביליסי, שפירושו "מקום חם" בשפה הגיאורגית. העיר העתיקה מיושבת ברציפות מאז אותה תקופה והיא אחת הערים העתיקות ביותר באזור הקווקז. אוכלוסיית טביליסי רבתי מונה לפי הערכה בשנת 2023 כ – 1,116,918 תושבים…

להמשך קריאה ◄

8. בית הכנסת היהודי הגדול בעיר העתיקה

ישנם שלושה בתי כנסת בטביליסי ושלושתם ממוקמים בעיר העתיקה, שניים בקוט אבכזי ואחד ברחוב אנטון קתוליקוס. בית הכנסת הספרדי הגדול בטביליסי שנמצא בקוט אבכזי הוא הגדול שבהם, והוא אחד מבתי הכנסת העתיקים בגאורגיה. הוא נבנה בין השנים 1895-1903 על ידי היהודים שהגיעו עוד במאה ה 12 לעיר אחלציחה שבגאורגיה, לכן הוא…

 להמשך קריאה ◄

9. נסיעה ברכבל הפוניקולור

הפוניקולר של טביליסי הוא רכבל המסיע תיירים ממרכז העיר העתיקה שליד נהר הקורה אל פסגת הר מתאצמינדה. הוא נפתח ב-27 במרץ 1905 ומשמש גם לתחבורה מפרוורי העיר לפסגת הר מתאצמינדה. הפוניקולר של טביליסי הוצע לראשונה כאמצעי תחבורה בין אזור מבצר נריקלה לאבאנוטובאני. אך עם השנים הוא שימש למטרת תיירות לעליה ל …

להמשך קריאה ◄

10. סיור רגלי בטביליסי

גלו את המיטב של טביליסי בירת גאורגיה, בסיור רגלי זה שיקח אותכם לרבים מציוני הדרך החשובים ביותר של העיר, כמו גם כמה לפנינים נסתרות שרוב המטיילים מפספסים. לימדו על ההיסטוריה והתרבות של הבירה הגיאורגית כשהמדריך שלכם יקח אותכם לאתרים כמו כנסיית Metekhi, הפסל המונומנטלי….

להמשך קריאה ◄

גאורגיה תרבות ומסורת, טיפים
לחץ לשיחה עם נציג
ברוכים הבאים לווצאפ. מוזמנים לרשום לנו הודעה ונשמח לעזור לכם ימים א׳-ה׳ 9:00-19:00 וימי ו׳ 10:00- 13:00.