חגיגה לחושים: המורשת הקולינרית הכובשת של גאורגיה
פתיח
המטבח הגיאורגי הוא מטבח טעים וייחודי עם מגוון מנות הפופולריות הן בארץ והן בעולם. הנה כמה
מהמנות הידועות ביותר:
החצ'אפורי
חצ'אפורי הוא סוג של לחם במילוי גבינה המהווה מרכיב עיקרי במטבח הגאורגי. הוא עשוי מבצק שמרים
ממולא בגבינה מלוחה, בדרך כלל סולגוני, ולאחר מכן אפוי עד להזהבה. ישנן מספר וריאציות אזוריות
שונות של חצ'אפורי בג'ורג'יה, כל אחת עם הטעם והצורה הייחודיים לה.
החינקלי
חינקאלי הוא סוג של כופתאות שממולא בבשר, בדרך כלל בקר או חזיר, ומגוון תבלינים. הם מבושלים
במים מומלחים ואז מגישים חם עם תוספת של שמנת חמוצה או רוטב עגבניות חריף. אכילת חינקלי
היא אומנות בפני עצמה, שכן הטכניקה הנכונה כוללת לנגוס את החלק העליון של הכופתאה ולאחר
מכן לבלוע את המיצים לפני אכילת השאר.
הלוביו
הלוביו Lobio הוא תבשיל שעועית דשן המהווה מרכיב עיקרי במטבח הגאורגי. הוא עשוי משעועית
אדומה, בצל, שום ומגוון תבלינים, ומוגש בדרך כלל עם תוספת של לחם או אורז. גרסאות מסוימות
של לוביו כוללות גם בשר, כגון חזיר או בקר, לתוספת טעם וחלבון.
המצוואדי
מצוואדי הוא סוג של בשר על האש, העשוי בדרך כלל עם נתחי חזיר או בקר שהושרו בתערובת
של חומץ, שמן ותבלינים. לאחר מכן משפדים את הבשר וצולים על להבה פתוחה, ומעניקים לו
טעם מעושן טעים. מצוואדי מוגש לרוב עם תוספת של tkemali, רוטב שזיפים חמצמץ שמשתלב
בצורה מושלמת עם הטעמים העשירים והבשריים של המנה.
הצ'רצ'קהלה
צ'רצ'קהלה הוא סוג של ממתק גרוזיני המיוצר על ידי שרשור אגוזי מלך או אגוזי לוז ואז
טבילתם בתערובת של מיץ ענבים, קמח וסוכר. הממתק המתקבל הוא לעיס, מתוק ואגוזי,
ולעיתים קרובות נאכל כחטיף או קינוח.
לסיכום
אלו הן רק חלק מהמנות הטעימות הרבות שהן חלק מהמטבח הגיאורגי. בין אם אתה
חובב לחמים מלוחים, תבשילים דשנים או פינוקים מתוקים, יש משהו לכל אחד
במטבח הטעים והמגוון הזה.