תוכן עניינים

שוטיס לחם גרוזיני מסורתי

שוטיס לחם גאורגי ארוך
שוטיס לחם גאורגי ארוך

מה הוא השוטיס

השוטיס (Shimis) הוא לחם גאורגי מסורתי ארוך ושטוח הנאפה בשילוב פשוט של החומרים: קמח,

שמרים ומים.

בצק השוטיס נמתח דק ונאפה בתנור ליצירת מרקם פריך וטעים.

השוטיס הוא תוספת מושלמת לכל ארוחה וניתן ליהנות ממנו עם דבש, גבינה ובשרים.

זה הוא מאפה פופולרי שתמצאו בכל מאפיה בגאורגיה בעיר ובכפר.

המרכיבים של לחם שוטיס הגאורגי המסורתי

כמויות המרכיבים ללחם הפורי עשויות להשתנות בהתאם לגודל הלחם והכמות שתרצו להכין.

בכ-1 ק"ג קמח חיטה.

2 כפיות שמרים יבשים

1/4 כוס שמן.

כף שטוחה של מלח.

כף של שמרים (כ20 ג"ר)

2 ו-⅔ כוס מים פושרים.

אופן ההכנה של לחם השוטיס הגאורגי

מערבבים את כל המרכיבים יחד עד ליצירת בצק. מכסים ומניחים בצד להטפחה כשעה.

אחר כך מחלקים את הבצק למנות לפי הגודל המתאים לכם ומשטחים את הבצק. מותחים אותו בצורת

סירה ארוכה וצרה.

את הבצק המוכן מדביקים בדפנות הטאבון (למי שאין טאבון אפשר בתנור) עד להזהבה. הלחם יוצא

טעייייייםםםםםםם.

שווה לנגב עם לחם הפורי בדוך גבינה רכה.

בתיאבון

טיפים לגאורגיה

גאורגיה תרבות ומסורת, טיפים
לחץ לשיחה עם נציג
ברוכים הבאים לווצאפ. מוזמנים לרשום לנו הודעה ונשמח לעזור לכם ימים א׳-ה׳ 9:00-19:00 וימי ו׳ 10:00- 13:00.