גיאורגיה עכשיו

תוכן עניינים

מתכון להכנת חינקלי

חינקאלי - כופתאות ממולאת בבשר
חינקאלי – כופתאות ממולאת בבשר

חינקלי גאורגי מסורתי

חינקאלי הוא מאכל גאורגי מסורתי שמקורו באזורים ההרריים של המדינה. זהו סוג של כופתאות הממולא

בדרך כלל בבשר מתובל (בדרך כלל בקר או חזיר), אם כי ישנן גם גרסאות צמחוניות זמינות.

את הבצק לחינקלי מכינים מקמח, מים ומלח, ומרדדים אותו דק לפני המילוי בתערובת הבשר. לאחר מכן

אוספים את שולי הבצק ומפותלים ליצירת קשר קטן בחלק העליון, שעוזר למנוע מהמילוי לדלוף החוצה

במהלך הבישול. חינקאלי מבושל בדרך כלל על ידי הרתחה במים מומלחים במשך מספר דקות עד

שהבצק מבושל והמלית חמה ובעלת טעם. לרוב מגישים אותו עם רוטב טבילה מחומץ ופתיתי צ'ילי,

שעוזר לחתוך את העושר של מלית הבשר. חינקאלי הוא אוכל פופולרי בג'ורג'יה, וניתן למצוא אותו

במסעדות ובבתי קפה ברחבי הארץ. לרוב אוכלים אותו כנשנוש או כפתיח, אך ניתן להגיש אותו גם

כמנה עיקרית לצד מנות גרוזיניות מסורתיות אחרות כמו חצ'אפורי (לחם במילוי גבינה) ושקשוקה

(שיפודי בשר בגריל).

 

מתכון לחינקלי

מצרכים להכנת מלית החינקלי

  • בשר בקר טחון – 600 גרם יכול להיות בשר בקר, עוף, או בשר טחון רגיל, למי שאוכל חזיר יכול לבחור בסוג בשר זה
  • 1 בצל בינוני
  • פטרוזיליה/כוסברה – 1/4 צרור אפשר לשלב בינהן
  • 1 כפית מלח שטוחה
  • 20 ג"ר שומן בקר
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • פפריקה מתוקה בשמן – כפית שטוחה
  • כפית שטוחה אורגנו יבש
  • 2 שני שום גדולות
  • כפית כוסברה יבשה
  • קורט של צ`ילי גרוס קורט
  • 1/4 כוס מים

מצרכים להכנת בצק החינקלי

  • 4 כוס קמח לבן.
  • 1¼ כוסות מים.
  • 1 ביצה גדולה.
  • 1/2 כף שטוחה של מלח.

הכנת בצק החינקלי

מכניסים את כל החומרים ולשים אותו עד שנהיה חלק.

שמים בקערה ומכסים לשעה בערך.

מוציאים את הבצק ומחלקים אותו לעיגולים בגודל פי כוס רחבה 7-9 ס"מ לפי הטעם.

הכנת מלית החינקלי

מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון וטוחנים עד להשגת מלית חלקה.

אחר כך מחלקים למנות בהתאם לגודל הבצק, וסוגרים בצורת שמש (יש היום מכשיר שעושה את

הפעולה מהר ויפה).

אופן הכנת החינקלי

מרתיחים סיר מים עם כפית מלח (מי שמשתמש בעוף כמילוי יכול להוסיף כפית אבקת מרק עוף בנוסף

למלח).

מכניסים את את הקיסונים למים לבישול של כ 10-12 דקות לפי גודל הקיסונים.

אוספים מהסיר את הקיסונים המבושלים בעזרת מצקת או כף מחוררת, ומגישים לשולחן.

 

בתיאבון

גאורגיה תרבות ומסורת, טיפים
לחץ לשיחה עם נציג
ברוכים הבאים לווצאפ. מוזמנים לרשום לנו הודעה ונשמח לעזור לכם ימים א׳-ה׳ 9:00-19:00 וימי ו׳ 10:00- 13:00.