תוכן עניינים

קולינריה בבאטומי

מתסוודי מנת בשר משופד
מתסוודי מנת בשר משופד

המטבח של בטומי

בטומי היא עיר נמל השוכנת באזור הים השחור של גאורגיה, והמטבח שלה משקף את המסורות

הקולינריות הייחודיות של האזור. המטבח של בטומי ידוע בשימוש שלו בחומרי גלם טריים ומקומיים,

כמו גם בתערובת הטעמים והתבלינים הייחודית שלו.

החצ'אפורי

אחת המנות הפופולריות ביותר בבאטומי היא חצ'אפורי, לחם במילוי גבינה שנאכל בדרך כלל לארוחת

בוקר או כחטיף. ישנם כמה סוגים שונים של חצ'אפורי, כולל חצ'אפורי אדג'ראן, המעוצב כמו סירה

וממולא בגבינה, חמאה וביצה גולמית.

מתסוודי

מנה פופולרית נוספת בבאטומי היא ה-Mtsvadi, מנת בשר משופד שמכינים בדרך כלל מבשר בקר או

חזיר. הבשר מושך בתערובת של חומץ, שמן ותבלינים, ולאחר מכן צולים על להבה גלויה.

צ'חוחבילי

בטומי ידועה גם בפירות הים שלה, ואחת המנות הפופולריות ביותר היא צ'חוחבילי, תבשיל העשוי עוף,

עגבניות ומגוון עשבי תיבול ותבלינים. מנות פירות ים אחרות כוללות דגים בגריל או מטוגנים, שרימפס

ומולים.

פקהלי

בנוסף למנות אלו, המטבח של בטומי כולל גם מגוון רחב של מנות ירקות, כולל פקהלי, סוג של פטה

ירקות עשוי תרד, סלק או חצילים, ולוביו, תבשיל שעועית שמוגש לרוב עם לחם תירס.

חינקלי

חינקלי הוא מאכל גאורגי מסורתי שמקורו באזורים ההרריים של המדינה. זהו סוג של כופתאות

הממולא בדרך כלל בבשר מתובל (בדרך כלל בקר או חזיר), אם כי ישנן גם גרסאות צמחוניות

זמינות.

לסיכום

בסך הכל, המטבח של בטומי מציע שילוב ייחודי של טעמים ומרכיבים המשקפים את ההיסטוריה,

התרבות והגיאוגרפיה של האזור.

מסלול לטיול יום למצחטה, ג'ווארי, גורי, ואופליסטסיקה

טיולי טרקטורונים בטביליסי

מה עוד בגאורגיה

לחץ לשיחה עם נציג
ברוכים הבאים לווצאפ. מוזמנים לרשום לנו הודעה ונשמח לעזור לכם ימים א׳-ה׳ 9:00-19:00 וימי ו׳ 10:00- 13:00.